top of page
69944716_3244943395546146_63343393157152

T.C. MEB Özel Paylaşım Anaokulu

Ana Sayfa: Hoş Geldiniz

T.C. MEB Özel Paylaşım Anaokulu Hakkında

T.C. MEB Özel Paylaşım Anaokulu olarak, çocuklarınız için özenli ve güvenli bir ortam sağlamaktan gurur duyuyoruz. Misyonumuza, vizyonumuza ve değerlerimize paralel olarak tüm çocuklara, besleyici, teşvik edici ve samimi bir ortam sunuyoruz.


Öğrencilerimizin gelecekte mutluluğa ve başarıya ulaşmalarına yardımcı olacak özellikler edinmelerine destek oluyoruz. Çeşitli eğitim teorilerini bir araya getiren eşsiz programımızla, çocuklar için her zaman en iyisini hedeflemekle kalmıyor, aynı zamanda uygulamalı ve deneysel öğrenmeye zemin hazırlıyoruz. 

69382476_3244943455546140_77970300107866
Ana Sayfa: Hakkımızda

Köklerimiz

İlerici ve bütüncül erken çocukluk eğitimi felsefemizle, her çocuğun kendine özgü ihtiyaçları ve ilgi alanları olduğunu biliyoruz. Çocuğunuzun yeteneklerinin en yüksek potansiyeline ulaşabilmesi için, onun ihtiyaç duyduğu ortamı ve materyalleri sağlıyoruz.Çocukları farklı ortamlara ve çeşitli öğrenme deneyimlerine maruz bırakarak kendi farkındalıklarını keşfetmelerine ve çevrelerindeki dünyayı anlamalarına imkan veriyoruz. Böylece, T.C. MEB Özel Paylaşım Anaokulu çatısı altından çıktıkları zaman, genç yaşantılarının bir sonraki evresi için hazır hale gelmiş olduklarından emin oluyoruz.

69594931_3242125199161299_30510426327561
Ana Sayfa: Hakkımızda

Misyonumuz

T.C. MEB Özel Paylaşım Anaokulu olarak misyonumuz, çocukların kendilerini güvende hissedebilecekleri samimi ve katkı sağlayıcı bir ortam yaratmaktır. Eşsiz bir Anaokulu olarak her çocuğun gelişimini desteklemek için özel olarak tasarlanmış çeşitli etkinlikler sunmaktayız. Grup oyunları ve yaratıcı aktiviteler sayesinde çocuklar sosyal, duygusal ve fiziksel becerilerinin en yüksek potansiyeline doğal bir şekilde ve kolayca ulaşmaktadır.

21766816_1872499702790529_56940089459332
Ana Sayfa: Misyonumuz

Eğitimlerimiz 

Paylaşım Anaokulumuzda çocuğunuz; Yaratıcılığı besleyen bilimsel eğitim programlarına sahip,gelişim düzeylerine uygun bir eğitim alırlar.

Ana Sayfa: Hizmetler
IMG-20200622-WA0025_edited.jpg

Montessori

Montessori yönteminin uygulandığı sınıflarda her bir materyal, çocuğun doğal ilgi alanları ile mevcut aktiviteler arasında bir uyumluluk yaratarak, çocuk gelişiminin farklı yönlerini destekler. Çocuklar, kendi deneyimleriyle ve kendi hızlarında öğrenebilirler. Montessori eğitiminde, tüm insanlarda varolan doğal meraklarını her an giderme özgürlüğüne sahip olan çocuklar, bu sayede ömür boyu sürecek öğrenme deneyimleri için sağlam bir temel oluşturabilirler.

Çocukların kendilerini birey olarak görmesinin sağlandığı Montessori eğitiminde aile, öğrenci ve öğretmen iş birliği içerisindedir. Öğrencinin öğrenme hızı doğrultusunda eğitim verilir ve bilgi akılla değil el yordamıyla öğrenilir. Soyut kavramların somut kavramlarla anlaşılması sağlanır. Zihinsel kavramların hissetme metoduyla zihne yerleştirilmesi uygulanır. Hata kontrolünü kendisi yapan çocuk bu sayede öğrenmeyi de yetişkinden bağımsız bir hale getirebilir. Bu eğitim sisteminde kullanılan araç ve gereçler sisteme özeldir. Her yaş seviyesine göre kullanılan materyaller değişmektedir.

Öğrenme isteği ve araştırma zevki bir arada sunulan bu sistemde, çocuklar doğal liderlerdir ve yeni görevler almaktan büyük mutluluk duyarlar.

NUDJ5659_edited.jpg

Kodlama Robotik

 Yeni bir dil öğrenmek nasıl çocukluk yaşlarında daha kolay olarak kabul ediliyorsa çocuğun yaşına uygun bir kodlama dilinin de erken zamanda öğretilmesi daha kolay olacaktır. Çocuğun teknolojiye olan ilgisini keşfetmek için de en güzel konulardan biri olarak da karşımıza kodlama ve robotik çıkmaktadır.Çocuklar kodlama ile birlikte sadece yazılımsal bazı birikimlere sahip olmazlar. Kodlama sırasında karşılarına çıkan problemleri çözmeye çalışırken problem çözme yetilerini arttırırlar. Yanındaki arkadaşı ve öğretmeni ile etkinlik boyunca etkileşim halinde oldukları için iletişim becerilerini geliştirirler. Kodlama okul öncesi gruplarda genelde hikayeler ile çocuklara sunulur. Bu sayede çocuklar dil becerilerini de geliştirir. Birçok kodlama aktivitesinde çocuklar kodlamanın yanında yaş grubuna göre renkler, sayılar, meslekler gibi birçok kazanım sağlarlar. Bu kazanımlar çocukların yaparak eğlenerek kazandıkları kazanımlar olduğu için kalıcı uzun süre akıllarından çıkmayacak olan kazanımlar olur. Ayrıca robotik kodlama ile çocuğun kendisinin yaptığı bir robotun hareket etmesi, ses çıkarması, ekranda istediğimiz şekilleri göstermesi ile fiziksel kodlama ile tanışan çocuk mekanizmaları keşfeder, yaptığı çalışmanın doğru olup olmadığını deneyimler ve hayal gücünü gerçeğe dönüştürmenin keyfine varır. 

Robotik ve Kodlama Çocuklarımıza;

– Analitik düşünme becerileri kazandırır.
– Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
– Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
– Problem çözme yeteneğini artırır.
– Sistematik düşünmesini sağlar.
– Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.

WhatsApp Image 2020-07-27 at 11.54.55.jp

Satranç

Çocuk oyun boyunca etkin bir düşünme pratiği içindedir. Hamle düşünür, oyun kurgular, nasıl yanıt alacağını hesaplar ve bu canlı süreci oyun sırasında hep yaşar.

Oyunda yüz yüze kaldığı ve kalacağı pozisyonlar olması nedeniyle, istemediği sonuçlarla karşılaşmamak için dikkatini oyuna ve hamlelere yoğunlaştırmak durumundadır.

Geleceğe dönük, eylemleri ile oluşacak sonuçları hesap etmek durumundadır: “ Eğer bu taşı oynarsam, yeni durumun bana yararı ve zararı ne olacak ?” sorusunu kendisine sorar.

Satrançta her yeni hamle, aynı zamanda binlerce yeni seçenek ve olasılık demektir. Çocuk tüm satranç tahtasını ya da eylem alanını gözden geçirmek, alacağı her kararın varacağı farklı sonuçlarını hesap etmek ve pek çok hamle seçeneği içinden kendine en uygun olanı bulup seçmek durumundadır.

Çocuk hareketlerini ya da hamlelerini üstünkörü yapmanın ne gibi sonuçlar doğurduğunu kavrar. Bu nedenle acele karar vermeyip, durumu düşünüp analiz ettikten, birçok kere gözden geçirdikten ve iyice emin olduktan sonra harekete geçecektir.

Düşünen, değerlendiren, cesaretle karar alan, uygulayan ve sonuç alan çocuk kendine güven kazanır. İşlerin kötü gittiği durumlarda hayal kırıklığına uğramamayı öğrenir. Yararlı bir değişiklik olabileceğini bekleme ve yeni çareler arama alışkanlığı edinir.

WhatsApp%20Image%202020-07-27%20at%2011.

Akıl ve Zeka Oyunları

Okul öncesi dönem beyin gelişiminin en yoğun yaşandığı dönemdir. Yaşamın ilk altı yılını içine alan dönemde beyin gelişimi çocuğun bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişimi için güçlü bir zemin oluşturur.

Çocuk oyunla sosyalleşir ve topluma uyum sağlar. Hayata atılmadan önce iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı, başarı ve başarısızlığı oyunla deneyimler.

Akıl ve zeka oyunları çocukların sayı, şekil, renk gibi kavram bilgileri edinme, gruplama, sıralama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme becerini geliştirerek zihni aktif ve zinde tutar, planlı davranma, çok yönlü düşünmeyi sağlar. 

Özellikle rakip ve grup oyunları sosyalleşme, özgüven, kurallara uyum, değerlere saygı, sabır, iletişim becerilerini geliştirerek toplum içinde sorumluluk alan, kendini iyi ifade eden, uyumlu, hayatta yenilmenin de kazanmanın da var olduğunu bilen, başarısızlık karşısında yılmadan mücadeleye devam eden bireyler olmasına katkı sağlar.

El-göz koordinasyonu, dikkat, denge, tepki hızını ayarlama becerilerini geliştirerek çocukta var olan potansiyeli açığa çıkarıp geliştirmesine katkı sağlar.

IMG-20200207-WA0168_edited_edited.jpg

Yaratıcı Drama & Orff

Drama çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını destekleyen, yaşantı yoluyla öğrenmelerini sağlayan bir yöntemdir  ve bir eğitim yöntemi olarak dramanın amacı, çocukta doğuştan var olan yaratıcılığı geliştirmektir.
Dramanın çocukların gelişimini bütüncül olarak destekleme özelliği vardır. Çocuk bir duyguyu, düşünceyi, olayı doğaçlama, rol oynama gibi teknikleri kullanarak sergilerken tüm gelişim alanları olumlu yönde desteklenmiş olur.
Çocuklar gerçek dünyadaki bilgi ve deneyimlerini dramada hayali bir dünya yaratmak için kullanır ve dramada tasarladıkları durumları ve rolleri tanımlarken olayları ve ilişkileri incelemeyi öğrenirler. Bunların yanı sıra, çocuklar girdikleri rollerle özdeşim kurarak ilişkileri, olayları araştırırlar. Bunun sonucunda da çocukların kendilerini ifade etmeleri, başkalarına karşı duyarlı olmaları ve grupla bir şeyler yapmaları desteklenir.
Okul öncesi eğitimde tüm çocukların orff eğitiminde ritm çalıgılarıyla müziği anlamaları,ritim duygularını geliştirmeleridir. Metodda önce ritm, ileri zamanda melodik entrümanlar kullanılmaktadır.Ritm çalgıları kolay anlaşılan ve eğlenceli olmalarından dolayı bireye temel müzik kavramları sevdirelerek öğretilmektedir. Bir çocuğa müzik öğretmenin en temel eğitimi yolu orff metoduyla yapılmaktadır.Öncelikle amaç çocukları müziğin içine çekip tüm duyusal algılarını açmak ve bu sayede müzikal bir ortamda gelişim çağındaki bireyin eğlenceli bir şekilde müziği sevdirerek orff metoduyla müzik eğitmini çok daha kısa sürede almasını sağlamaktır.
Orff Metodu, çocuklara temel müzik eğitimi vermek için çocuğun alışık olduğu elemanları kullanarak tamamen doğal yolla öğrenmeyi teşvik eden, Carl ORFF tarafından geliştirilen bir metottur. Bu metodun en temel öğesi, dans, müzik, konuşma, dil, vücut, ve hareket birlikteliğidir. Bu temel öğeleri kullanarak, orff metodu uygulandığında, çocukta müzikal yönden gelişme sağlanır. Aynı zamanda bu gelişmeyle birlikte, çocukta öğrenme disiplini, grup sorumluluğu alma, başkaları ile çalışmayı öğrenme ve dikkat becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.Taklit ve keşfetmenin, doğaçlama ve müzik yazarlığına yol açması ile aktif bir şekilde öğrenmeyi sağlar.

69560869_3242166845823801_50096249776038

Beden Eğitimi ve Spor 

Beden eğitimi ve spor araştırıcı düşünmeyi geliştirir, problem çözme becerisi ve kavram gelişimini destekler, bilişsel fonksiyonlar aktive edilir. Temel hareketlerin gelişimi, küçük ve büyük kas motor gelişimi ve kas koordinasyonunu destekler, bedensel farkındalığı artırır, fiziksel adaptasyonu geliştirir, yaşam boyu spor alışkanlığının alt yapısı hazırlar. Sistematik ve amaçlı yapılan beden egzersizleri çocuklarda hızlılık, güç, ataklık, dayanıklılık gibi fiziksel uygunluk unsurlarını ve koşma, atlama, sıçrama, zıplama gibi bazı motor becerileri geliştirir. Sosyal yeterlik becerilerini geliştirir, olumlu benlik gelişimini destekler, empati duygusunu geliştirir. Çocuk diğer bireylerin haklarına ve özelliklerine saygı göstermeyi öğrenir, karşılaştığı sorunlarla başa çıkma konusunda güçlenir, işbirliği ve ekip çalışması gibi toplumsal yaşam becerileri gelişir. Tüm bunların yanında, egzersizlerin sağlıklı olmaya katkısı vardır.

78182513_3507248895982260_5227651987293601792_n_edited_edited.jpg

Fen ve Doğa Etkinlikleri

Çocuklar yaparak, deneyerek öğrenmekten çok zevk alır ve daha kolay öğrenir.Fen ve doğa çalışmaları ile çocuk tüm bedeni, duyuları ile öğrenmeye katılmış olur.Aynı zamanda, bu çalışmalar  çocukların çok yönlü düşünebilmelerine, problem çözme becerileri kazanmalarına, merak duygularını ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine, yaparak ve yaşayarak, tüm duyuları ile öğrenerek dünyayı keşfetmelerine fırsat verir.

Sosyal Sorumluluk
Projelerimizden Örnekler

Okul öncesi sosyal sorumluluk projeleri ile çocuklar hem en sevdikleri şeyleri paylaşmayı öğreniyorlar hem de bu yaşta hiç tanımadıkları birilerine iyilik yapmanın nasıl bir his olduğunu tatmış oluyorlar.

Kızılay Haftası 

Kızılay haftası nedeniyle sizlere Kızılay’ı tanımak için Türk Kızılayı binasını ziyarete geldik. Kızılay depremde, yangında, afette ihtiyaç sahiplerinin yanında olur, yardım eder. Kızılay gönüllülerden oluşur.Kızılay paylaşmaktır. Kan bağışı da çok önemlidir. Her zaman kana ihtiyacımız olabilir, büyüklerimize hatırlatmalıyız düzenli kan bağışında bulunmalıyız.

75492411_3433437380030079_36467984740971

Enerji Tasarrufu Haftası

Enerjinin insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir. 
Enerjide tutum, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanımıdır. Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılmasıdır. Enerjide tutum aynı işi daha az enerji ile yapmaktır. Enerji Tasarrufu Haftası içinde öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım. Evimizde boşa yanan lambaları söndürmeyi unutmayalım. Bozuk musluklarımızı onaralım. Suyumuzun boşa akmasını önleyelim, izlemediğimiz program süresince televizyonu ve radyoyu kapatalım. Kışın pencere yalıtımlarına daha çok özen gösterelim. Enerji tasarrufu konusunda öğrendiklerimizi, dinlediklerimizi ömür boyu uygulayalım.

82514695_3651224774918004_13915292459597

Aşure Günü

Aşurenin bizim kültürümüzde önemli bir yeri olduğu; bolluğu, bereketi, paylaşmayı simgelediğini içerisinde hangi yiyecekler olduğunu öğrendik.Okulumuzun civarındaki komşularımıza yaptığımız aşureleri dağıttık

70679729_3302757313098087_35901749051669
Ana Sayfa: Projeler

Galeri

Ana Sayfa: Galeri

Bize Ulaşın

6213 sk.no:23/A Karacaoğlan mah. Bornova İzmir

0232 486 91 21 / 05374255060

  • Facebook

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

Ana Sayfa: İletişim
bottom of page